fbpx
 

Documente de calatorie si vize pe croaziera

Afla care sunt documentele de calatorie necesare pentru plecarea in croaziera

Documente de calatorie si conditii de calatorie pe croaziera

Documentele de calatorie necesare inainte de plecare 

Atunci cand calatorim pe un vas de croaziera, ne supunem regulilor de calatorie generale, ca si cum am zbura cu avionul ori am trece granita cu masina.

Daca calatorim in cadrul Uniunii Europene putem utiliza cartea de identitate / buletinul  valabile cel putin 6 luni de la plecare, mai noua de anul 2005. Totusi, pentru o calatorie mai eleganta si lipsita de intrebari suplimentare, recomandam utilizarea ca si document de calatorie la bordul navelor de croaziera pasaportul temporar sau cel electronic cu valabilitate de 10 ani.

Daca calatorim in afara Uniunii Europene este nevoie de un pasaport electronic cu o valabilitate de 10 ani, si un termen de expirare de minim 6 luni de la data plecarii navei din port.

Voi avea nevoie de viza pentru calatoria cu croaziera?

In majoritatea statelor, indeosebi cele Europene, nu veti avea nevoie de viza pentru calatoria cu croaziera . In alte state viza se obtine la fata locului, este gratuita sau contracost. Daca viza este procesata de compania de croaziere, costul acestora va fi facturat pe contul Dvs de cheltuieli. Exista porturi la care daca achizitionati cel putin o excursie optionala si coborati de pe croaziera impreuna cu un grup organizat de linia de croaziera, viza se acorda gratuit.

Consultantii nostri incearca sa va ofere toate informatiile posibile inainte de rezervarea unei croaziere, insa va rugam sa retineti ca este intotdeauna responsabilitatea calatorului sa se informeze cu privire la regimul de vize si documentele de calatorie inainte de rezervare, agentia neasumandu-si lipsa de informare . Agentia noastra prezinta transparent toate sursele oficiale de informare actualizate la zi de catre Ministerul Afacerilor Externe pe adresa https://www.mae.ro/travel-conditions

Calatoria cu minorii pe croaziera

Minorii pot calatori pe vasele de croaziera daca sunt insotiti de minim 1 adult si dupa caz sa aiba procura notariala din partea tutorilor legali. Va rugam sa retineti ca daca sunteti o familie cu 2 adulti si 2 copii minori, nu se accepta rezervarea minorilor singuri in cabina, modul in care vom face rezervarile este de 1 adult + 1 minor pe cabina. Ulterior va veti acomoda in cabine asa cum va este mai confortabil. Minor pe croaziera se intelege de orice persoana cu varsta sub 18 ani pe vasele cu itinerariu european si 21 ani pe vasele cu itinerariu american ori liniile de croaziera din SUA.

Vaccinarea pentru croaziera. Este vaccinarea necesara?

In majoritatea zonelor vizitate nu este nevoie de vaccinare. Totusi, in zone tropicale, in zone de tari subdezvoltate sau in curs incipient de dezvoltare este obligatorie vaccinarea. Odata cu pandemia COVID-19, unele companii de croaziera va solicita in mod obligatoriu certificatul de vaccinare pentru acceptarea pe vasele sale.

Pentru siguranta Dvs si a tuturor pasagerilor va fi solicitata pentru imbarcare de catre linia de croaziera dovada vaccinarii. Lista cu tarile in care este obligatorie vaccinarea si lista cabinetelor autorizate sa o efectueze se poate regasi la urmatorul link :

http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori

Te ajutăm cu toate informațiile necesare înainte de plecarea pe itinerariul mult dorit. Pentru a afla informațiile complete puteți selecta una din opțiunile de mai jos. Dacă ai alte întrebări cu privire la croaziera dorită ne poți contacta

keywords: documente de calatorie croaziera, conditii calatorie croaziera, pasaport croaziera, buletin croaziera, viza croaziera, calatorie croaziera, minori pe croaziera, vaccinare croaziera

    

VREI SA PRIMESTI PRIMUL NOI OFERTE DE CROAZIERĂ? Aboneaza-te si primeste reducerile

Periodic transmitem newslettere cu noi oferte de croaziere. Iubim itinerariile noi și reducerile de croazieră


    Abonează-te la reduceri de croazieră !

    Abonează-te la newsletter-ul nostru şi fii la curent cu ultimile reduceri sau noutăţi!